T.C. İletişim Bakanlığından Açıklama: Gurbetçiler İçin Vergi İddiaları Asılsız

T.C. İletişim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Gurbetçiler yıllık 2000 € vatana destek vergisi verecek” iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Yeni Vergi Paketinde Gurbetçilere Vergi Yok

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza herhangi bir başlık altında vergilendirme çalışmasının bulunmadığı açıklandı. Yeni vergi paketi ile ilgili olarak piyasadaki paydaşlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na sunulan öneri ve beklentilerin değerlendirildiği, paketin son haline getirildikten sonra TBMM’ye sunulmasının planlandığı bildirildi.

Vergi Adaletinin Pekiştirilmesi Hedefleniyor

Yeni vergi paketinin, vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlandığı ifade edildi. Bu bağlamda ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik yaratmayı amaçladığı vurgulandı.

Spekülatif Açıklamalara İtibar Etmeyin

Bakanlık, resmi kurum ve yetkililer dışında yapılan spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Gurbetçilerimizin, sosyal medya ve diğer platformlarda dolaşan asılsız iddialar yerine resmi açıklamaları takip etmeleri önemle duyuruldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ