Sedat Altınkök: Amaç belediyeleri çalışmayacak halde bırakmak!

Adil Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Altınkök, dün meclise sunulan kamu tasarruf paketine sert tepki gösterdi. Altınkök, paket içeriğinde belediyelere yönelik kesinti oranlarının artırılmasının belediyeleri finansal olarak zor duruma düşüreceğini belirtti.

Altınkök:”Tasarruf paketinde yer alan öneriye göre, sokak aydınlatmaları giderinin Büyükşehir Belediyelerindeki %10 olan kanuni kesinti payı %30’a, diğer belediyelerde ise %5 olan kanuni kesinti payı %15’e çıkarılıyor. Eğer bu teklif yasalaşırsa, Cumhurbaşkanı Büyükşehirlerde bu kesinti oranını %60’a kadar, diğer belediyelerde ise %30’a kadar çıkarma yetkisine sahip olacak” dedi.

Altınkök, bu değişikliklerin belediyelerin hizmetlerini aksatacağını ve vatandaşların mağdur olacağını ifade ederek: “Amaç yerinden hizmet birimi olan belediyeleri finansal açıdan çalışamayacak duruma getirmek midir? Tasarruf, vatandaş için yapılacak zorunlu hizmetten kısmak değil; lüksten, şatafattan, israftan vazgeçmektir. Bu tür önlemler, belediyelerin temel hizmetleri sunmasını zorlaştırır ve vatandaşın günlük yaşamını olumsuz etkiler. Belediyeler, yerel halkın ihtiyaçlarını en iyi bilen ve karşılayan kurumlar olarak, mali açıdan güçlü olmalı ve merkezi yönetim tarafından desteklenmelidir. Hükümet bu durumda duyarlı olmalı”dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ