Ülkenin geleceği gençlerden tasarruf olmaz!

Muharrem DEĞİRMEN

Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu, ‘tasarruf paketi’ni gerekçe göstererek 13 branş ve iki etkinliği iptal etti. Üniversitelerde sporcular ve antrenörleri aylardır özel yaşamlarından, derslerinden fedakarlık ederek müsabakalara hazırlanıyordu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu, ‘tasarruf paketi‘ni gerekçe göstererek 13 branş ve iki etkinliğini iptal etti.
Büyük tepki ile yaşananlar karşılanırken ne yazık ki siyasiler, büyük büyük sözde gazeteci, sözde TV programcıları konuyu bir cümle ile bile dile getirmediler.
Ya yenen hak emek ne olacak?
Tasarruf ülkenin geleceği, gençlerden olmaz, şatafatlı hayatınızdan olur.
Ne yazık ki yaşananları irdelediğimizde;
“Kamuda tasarruf paketi” olarak açıklanan önlemler, işçiler, emekçiler, emekliler için daha zor günlerin habercisi.
Öğrencilerimizde ne yazık ki bundan nasibini aldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 13 Mayıs’ta, ‘kamuda tasarruf paketi’ programını açıklamıştı. Buna göre birçok kamu harcamasının durdurulması hedefleniyor.
Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu, bugün yayınladığı açıklamada ‘üniversitelerin sağlık kültür ve spor daire başkanlıklarından yeterli bütçe olmadığı için birçok spor faaliyetlerine katılımın oldukça düştüğü’ iddia edildi.
Açıklamada üniversitelerin ‘konaklama ve beslenme gibi sorumlulukları üstlenmediği ve bunun federasyona olumsuz yansıdığı’ savunuldu: “Federasyonumuzun görevi sporcularımızın yol, konaklama ve beslenme hizmetlerini karşılamak değil yarışmaları düzenlemek ve organize etmektir.”
Açıklamada ‘tasarruf paketi’nin ‘federasyon bütçesinde zorluklara neden olduğu’ öne sürülerek bazı etkinlik ve branşların iptal edildiği yazıldı.
İptal edilen etkinlik ve branşlar şöyle:
1-Crosminton
2-Fetihspor Fest
3-Korfbol
4-Flag Futbol
5-Ragbi 7
6-Ragbi 13
7-Atletizm
8-Alanya Plaj Festivali
9-Plaj Hentbolu
10-Halter
11-Güreş
12-Yağlı Güreş
13-Boks
14-Wushu
15-Jimnastik
Eğer tasarruf etmek istiyorsanız 19 Mayıs öncesi gençlerimizin umutlarını çalarak yapmayın bunu!!!
Eğer gerçekten bir tasarruf yapmak istiyorsanız:
Eğer gerçekten bir tasarruf istiyorsanız öğrenci ve sporculardan değil;
Yandaş müteahhitlere yapılan fahiş ödemeler yok; “itibardan tasarruf olmaz” diye savunulan lüks saray harcamaları yok; en önemlisi de sermayeye tanınan vergi imtiyazlarına son vererek yapın, öğrenci ve sporcular ile değil.
Kamuda tasarruf adı altında, hastanede sağlık emekçisinden, okulda öğretmenden, kısacası vergisini ödememize rağmen nitelikli bir biçimde yararlanamadığımız kamu hizmetlerinden tasarruf var.
#KamudaTasarruf adı altında, daha fazla güvencesiz istihdam ve emekliye sefalet var.
Ve en kötüsü bu paketi allayıp pullayıp “bakın biz tasarruf yapıyoruz, sıra işçide, emekçide, emeklide” demeye hazırlanıyorlar.
“Kamuda tasarruf paketi” IMF’nin ve sermayenin desteğini alarak bu halka daha fazla bedel ödetmeye hazırlananların adaletsiz politikalarını süsleyip püsleyip paketlemesidir.
Bu süslü paket kimseyi kandıramayacak!
Finalde ne yazık ki tasarrufun aylardır emek veren sporculardan olması çok acı bir durumdur.
Ülkenin geleceği gençlerden tasarruf olmaz!
19 Mayıs öncesi gençlere yapılan kabul edilemez
VE SON SÖZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI Madde 59 – Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur.
Muharrem DEĞİRMEN

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
Bir garip Amatör Spor hikayesi - 7 Haziran 2024 14:39
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ