Disk Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, Kalemşor Programı’nda Emeklilerin Sorunlarını Anlattı

Tarık Şeker’in hazırlayıp sunduğu Kalemşor Programı’nın canlı yayın konuğu olan Disk Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, Haziran 2024 enflasyon zammı sonrasında emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Çam, TÜİK tarafından açıklanan %71,60’lık yıllık enflasyon oranının emekliler üzerindeki etkilerinden bahsetti. Aylık enflasyonun %1,64 olarak belirlendiğini ifade eden Çam, bu yüksek enflasyon oranlarının, emeklilerin alım gücünü ciddi şekilde düşürdüğünü ve yaşam standartlarını olumsuz etkilediğini vurguladı [[❞]](https://www.cnnturk.com/ekonomi/galeri/tuik-haziran-2024-enflasyonu-ne-zaman-saat-kacta-aciklanacak-memur-ve-emekli-zammi-belli-oluyor-2125758) [[❞]](https://www.haberturk.com/emekli-zammi-son-dakika-2024-temmuz-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-enflasyon-farki-ile-emekli-maas-zammi-tahmini-3688020).

Emeklilerin maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan %25 civarındaki zammın yetersiz olduğunu belirten Çam, bu zammın mevcut enflasyon oranları karşısında emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalacağını söyledi. Ayrıca, kira artışlarında %25 sınırının kalkmasıyla emeklilerin konut giderlerinin de artacağını ve bu durumun emeklileri daha da zor duruma sokacağını ifade etti [[❞]](https://www.cnnturk.com/ekonomi/galeri/tuik-haziran-2024-enflasyonu-ne-zaman-saat-kacta-aciklanacak-memur-ve-emekli-zammi-belli-oluyor-2125758) [[❞]](https://www.haberturk.com/emekli-zammi-son-dakika-2024-temmuz-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-enflasyon-farki-ile-emekli-maas-zammi-tahmini-3688020).

Çam, programda emeklilerin diğer sorunlarına da değindi. Sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sıkıntılar, ilaç fiyatlarının artışı ve sosyal haklarda yaşanan gerilemelerin emekliler için ciddi problemler oluşturduğunu belirtti. Çam, bu sorunların çözümü için hükümetin daha fazla destek sağlaması gerektiğini ve emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için acil önlemler alınması gerektiğini dile getirdi.

Programın sonunda, emeklilere destek olmak için Disk Emekli-Sen olarak yürüttükleri projelerden bahseden Sacit Çam, tüm emeklileri haklarını savunmak için birlik olmaya ve seslerini duyurmaya çağırdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ