Bakan Işıkhan’dan CHP’li Belediyelere SGK Borçları Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla borçlu belediyelere yönelik harekete geçildi. Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) en fazla borcu olan 5 belediye açıklandı ve dikkat çeken bir nokta olarak, listedeki tüm belediyelerin CHP’li olduğu belirtildi. Bakan Işıkhan, borçlu belediyelere dair bilgi verirken, CHP’li belediyelerin borçlarının büyük bir kısmını oluşturduğunu ifade etti.

Borçlu Belediyeler Listesi

Bakan Işıkhan’ın açıklamasına göre, SGK’ya en fazla borcu olan belediyeler sırasıyla şunlardır:
1. Ankara Büyükşehir Belediyesi: 5 milyar 751 milyon TL
2. İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 3 milyar 450 milyon TL
3. İzmir Büyükşehir Belediyesi: 2 milyar 120 milyon TL
4. Adana Büyükşehir Belediyesi: 1 milyar 850 milyon TL
5. Mersin Büyükşehir Belediyesi: 1 milyar 745 milyon TL

Bu borçların detaylarına bakıldığında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılında borcu 225 milyon TL iken, günümüzde bu borcun 25,5 katına çıktığı görülüyor.

CHP’li Belediyeler ve SGK Borçları

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarına göre, Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu borçların %67,7’si yalnızca CHP’li belediyelere ait.

“En fazla borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir. Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptığımız açıklamada da bunu ifade etmiştik” diyen Bakan Işıkhan, bu durumun seçim dönemlerinde kafa karışıklığı yaratılmaya çalışıldığını belirtti.

Siyasi Eleştiriler ve Tavsiyeler

Bakan Işıkhan, CHP’li belediyelere yönelik eleştirilerde bulunarak, “CHP’li belediye başkanlarına tavsiyemiz; emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir” şeklinde konuştu. Ayrıca, meselelerin siyasi rekabetten uzak olarak, veriler ve rakamlar üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu açıklamalar, yerel yönetimlerdeki borç probleminin çözülmesi için çağrı yaparken, siyasi tartışmaların veri temelli bir anlayışla ele alınması gerektiğini ortaya koyuyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ