Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Vakaları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Vakaları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Sivas merkez ve çevre ilçelerinden gelen 30 civarında vaka olduğunu duyuran Sivas Belediyesi, vakaların 3’ünün ölümle sonuçlandığını açıkladı.

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, yazılı açıklamasında, Gemerek ve Gölova ilçeleri ile Olukman köyünden gelen hastaların, sağlık çalışanlarının tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadığını belirterek taziyede bulundu.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile mücadelenin en kapsamlı sağlık kuruluşunun Sivas’ta bulunması dolayısıyla, çevre vilayetlerden gelen hasta sayısının önümüzdeki günlerde daha da artacağı tahmin edilmektedir. Belediye sınırları içinde kene ısırması ve KKKA vakasına rastlanmadığını belirten Başkan Uzun, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Ayrıca, Kurban Bayramı nedeniyle küçükbaş ve büyükbaş hayvanların üzerinde kene olma ihtimaline karşı, kurbanlıkların kontrol edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Sivas Belediyesi, keneyle ve diğer haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmalarının belirli bir düzen ve plan dahilinde uzman ekipler tarafından yapıldığını belirtti. Açıklamada, yetkililerin yaptıkları açıklamalar dışında çıkan maksatlı haberlere itibar edilmemesi gerektiği ve olumsuz veya şüpheli bir durum karşısında mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği ifade edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ