ÖSYM’den 8 Aday İçin Özel YKS Sınavı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz YKS sınavında rahatsızlanan bir adaya yardım ederken mağdur olan 8 aday için bugün özel bir YKS sınavı düzenledi.

YKS sınavının yapıldığı gün, sınav salonunda rahatsızlanan bir adayın durumuna müdahale edilmesi gerekti. Bu esnada sınav salonunda bulunan 8 aday, sınav süresinin kısalması nedeniyle mağdur oldu. ÖSYM, bu mağduriyeti gidermek amacıyla özel bir sınav düzenleyerek, adayların haklarını koruma yoluna gitti.

Bugün gerçekleştirilen sınav, standart YKS sınavı ile aynı koşullarda ve kurallarda yapıldı. Mağdur adaylar, hak ettikleri sürede sınavlarını tamamlayarak yeniden değerlendirmeye alınacaklar.

ÖSYM yetkilileri, sınavın adil ve eşit şartlar altında yapılması için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti. Mağdur olan adayların sınavlarının sonuçları, diğer adaylarla aynı tarihte açıklanacak ve tercih işlemlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacak.

Bu özel sınav uygulaması, ÖSYM’nin adalet ve eşitlik prensiplerine verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Mağduriyet yaşayan adaylar ve aileleri, bu karardan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ