İsrail Hayom: Hizbullah’ın Saldırısı Yeterli Görülürse İsrail Operasyonu Genişletmeyecek

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail’in Lübnan merkezli Hizbullah örgütüne yönelik operasyonlarında kritik bir dönemeç yaşanabilir. İsrail Hayom’un haberine göre, Hizbullah’ın bugünkü saldırısının ardından İsrail, operasyonu genişletmeme kararı alabilir.

Haberde, İsrail güvenlik yetkililerinin, Hizbullah’ın gerçekleştirdiği son saldırıyı yeterli görmesi halinde, İsrail’in operasyonlarını daha da genişletmekten kaçınacağı belirtildi. Ayrıca, Hizbullah’ın askeri komutanlarından Fuad Şukr’a yönelik suikast dosyasının da kapatılabileceği ifade edildi.

Bu gelişmeler, bölgede tansiyonun daha fazla yükselmesini önlemek amacıyla atılacak adımlar olarak değerlendiriliyor. İsrail, Hizbullah’ın saldırılarına karşılık olarak sınırlı operasyonlar düzenlemiş, ancak geniş çaplı bir harekat başlatmamıştı.

İsrail Hayom’un haberine göre, İsrail, Fuad Şukr dosyasını kapatmayı düşünürken, durumun tamamen Hizbullah’ın atacağı adımlara bağlı olduğunu vurguladı. İsrail’in, operasyonları genişletmemesi, bölgede mevcut durumun stabil kalmasına yönelik bir strateji olarak değerlendiriliyor.

Şu an için her iki tarafın da attığı adımların, Ortadoğu’da zaten kırılgan olan barış ortamını korumaya yönelik olup olmadığı merakla bekleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ