Genel Başkan Oğuz Özat, müzakere skandalına sert tepki gösterdi!

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası’nın Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat, ayrılık sistemi sendikalarına ve şahsına her gün detaylı mesaj ve arama geldiğini belirtti. Mülakata giren öğretmen adayları kaygılı ve doğru hedefe ulaşmak istiyoruz. Farklı illerde politikaların adaletsiz olduğu, bazı illerde fazla puan verilirken bazı illerde düşük puanların verildiği ifade ediliyor. Bu durumun olmaması, günler arasında ciddi bir endişe yarattığını vurguladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN’E SORULAR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenen Özat, “Neden sağlıktan sağlıklı ve doğru açıklamalar yapılmıyor? Söylediklerinizle Bakanlığın uygulamaları neden birbirini tutmuyor?” diye sordu. Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü’nde dönülen görüşmelerle ilgili Daire Başkanı’nın dağıtıldığı ve müzakere edilebileceği kimseyle görüşmeyeceğini söyleyen Özat, bu durumu “Şaka gibi bir Genel Müdürlük, sirkemüş bir Daire Müdürlüğü ile karşı karşıyayız” şeklinde eleştirdi.

MÜLAKAT SİSTEMİNDE DÜZENLEME ÇAĞRİSİ

Özat, tarihin en kötü süreçlerinden birinin yürütüldüğünü vurgulayarak, “60.000 öğretmen ve aileleriyle birlikte 500.000 kişiye ulaşan bir kitleye neden düzgünce açıklama yapılmıyor?” diye sordu. Mülakat sisteminin yapılamadığını ve eski sistemin ayrılmadığını belirten Özat, “Yuvarlama yapmak işlemi yapın. Yarın sonuçlar açıkken altından kalkamazsınız. Böyle yüksek puanlar varsa düzeltin lütfen ve yuvarlama ile açıklamayı yapın.”

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ