Emekli Astsubaylar Temad Engeline Takıldı!

Özge DEMİR

Emekli Astsubaylar Temad Engeline Takıldı!
Kıymetli Okuyucular,

Uzun zamandır mağdurlarla alakalı çeşitli çalısmalar yürütüyorum. Beni takip edenler az çok bilir. İşçiler ağırlıkta olmak üzere hak,hukuk,adalet arayan herkesin az ya da çok sesini duyurmaya çalıştım.

Bu çalışmaları yaparken,ülkenin belkemiği olan astsubaylara da denk geldim. Emekli astsubayların,özlük haklarında iyileştirme ve maaş artışı taleplerini yaptığımız programlarla dile getirmeye çalıştım.

Astsubaylar, 2017 yılından beri hak arayışı içindeler fakat yaklaşık altı aydır çok aktifler.Hani derler ya bıçak kemiğe dayandı diye.İşte onlar için de artık bıçak kemikte. Hal böyle olunca baktılar ki seslerini duyan yok. Duyan varsa bile duymamazlıktan geliyor. Meydanlara çıkalım dediler. Çeşitli şehirlerde basın açıklamaları düzenlediler. Meydanları doldurdular. Yaptıkları basın açıklamaları miting havasında geçti.

Onlarla zaman zaman sohbet ettiğimde meydanlara inmeden önce düşünceli olduklarını gördüm”.Biz, bu vatan için kelle koltukta çalıştık.Sesimizi çıkarmadık.Şimdi sanki devletten şikayet eder gibi meydana inmek garip geliyor.” diyenleri oldu. Sapla samanı karıştırmamak gerek dedik. Herkes sizin vatan sevdalısı olduğunuzu bilir.

Bu basın açıklamalarında gözüm Temad Genel Başkanı Hamza Dürgen’i aradı. Göremedim. Temad’dan bir yetkili göremedim. Sordum,araştırdım.Temad, emekli astsubaylar insiyatifi’ne destek vermiyormuş. Açıkçası şaşırdım ama üzerinde fazla durmadım.
Sorgusuz,sualsiz bir emirle güzel yurdumuzun her yerine;çoluğuyla çocuğuyla giden,mesai kavramı olmayan,Türk ordusunun bel kemiği olan astsubaylar emekli olunca müreffeh koşullarda yaşamayı tabiki hak ediyor. Temad Başkanı Hamza Dürgen’de bunu ister. Bir iletişimsizlik olmuştur diye düşündüm.

Emekli Astsubaylarımızın gösterdiği bu haklı dik duruş Temad tarafından desteklenmese de ülke gündemine oturdu. Fazlaca destek buldu.

Bu ses getiren hak arayışından sonra Temad’a üye olan ve emekli astsubaylar insiyatifinde bulunup basın açılmalarına katılan bazı astsubayların Temad üyeliğinden çıkarıldığını öğrendim.

2017 yılından beri seslerini duyurmaya çalışan,hak arayan, mücadele eden emekli astsubaylarımız; X platformunda konuşmacı olup konuyla alakalı görüş bildirdikleri için ve 16 Martta düzenlenen Büyük Astsubay Mitingi Düzenleme Kurulu’nda görev aldıkları için üyelikten çıkarılmışlar.

Yani Temad demiş ki;
Bizden bağımsız hak aramayın!

Bizden bağımsız hak arayacaksanız bize bağlı olmayın !

Ben bir gazeteci,bir vatandaş olarak soruyorum:

Sayın Temad Genel Başkanı Hamza Dürgen;

2017 ‘den beri özlük haklarında iyileştirme ve maaşlarında artış istedikleri için mücadele eden bu astsubayları bilmiyor muydunuz? Meydanlara inince mi öğrendiniz?

Biliyorsanız ,neden bu hak mücadelesine siz devam etmediniz,ön ayak olmadınız?

Bilmiyorsanız, bu kadar ses getirmiş eylemlerden sonra öğrenmiş oldunuz. Neden rahatsızlık duyup üyelerinizi çeşitli sebeplerle üyelikten çıkardınız?

Siz, o koltukta astsubayların daha iyi şartlarda yaşamasını istediğiniz için oturmuyor musunuz ? Destek vermeniz gerekmezmiydi ?

İhraç ettiğiniz üyelerden savunma istediniz mi ?

Antidemokratik uygulamalarla üyeleri ihraç etme sebebiniz nedir ?

Bu kadar çok gıyabında yazınca tabiki Temad Genel Başkanı Hamza Dürgen’e de cevap hakkı doğdu. Kendisi eğer cevap hakkını kullanmak isterse ben bir canlı yayın programı organize edip bu soruları ona direkt sormayı ve cevap hakkını kullanmasını çok isterim.

Kıymetli okuyucular;

Bu yazıda aslında astsubaylar ne istiyor? Neden meydanlara indiler ? detaylarına yer verecektim . Fakat bizim ülkemizde sıkça olan bir durumu bir kez daha gördüm.Hak aradığı için cezalandırılan insanlar!

Hak aradığı için cezalandırılan insanları gördüğüm için asıl meseleyi yazamadım. Bir dahaki yazımda değineceğim.

Bir zümrenin hakkını,hukukunu savunmak ve bir zümreyi bir arada tutmak için kurulan dernekler görüyoruz ki iş ciddiye bininde ölü takliti yapıyor. Ne yapalım bunları yazmayalım mı ? Yazalım elbette.

Kalın sağlıcakla.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
Herkes Kendi Derdine Yansın - 21 Temmuz 2024 00:46
Mustafa Batuhan Güleç Nerede ? - 13 Mayıs 2024 08:59
Öğretmenine sahip çık! - 29 Nisan 2024 00:50
Ne Yapmak Gerekir ? - 11 Nisan 2024 02:06
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 22 YORUM
  1. Ali AYGÜN dedi ki:

    Kaleminize sağlık.

  2. Erol SARAÇ dedi ki:

    Astsubayların sosyal, ekonomik, özlük hakları için haklı hak mücadelelerine destek verip öncü olacağına,
    Bu mücadelenin içinde olmadıklarını belirten mesaj gönderdiler…
    Kime, kimlere ne mesaj vermek istiyor yaranmak istiyor(lar)da….

  3. Erol SARAÇ dedi ki:

    Astsubayların sosyal, ekonomik, özlük hakları için haklı hak mücadelelerine destek verip öncü olacağına,
    Bu mücadelenin içinde olmadıklarını belirten mesaj gönderdiler…
    Kime, kimlere ne mesaj vermek istiyor yaranmak istiyor(lar)sa….

  4. Kamil BAŞYİĞİT dedi ki:

    Bir Assubay olarak ilginiz için teşekkürler.

    1. Ali Emas dedi ki:

      Kaleminize sağlık çok güzel anlatmışsınız temadın kokuşmuşluğu da ortada bir an önce astsubayların hakkını arayan bir temet Genel Başkanı seçilmeli acilen.

  5. Suni Karaman dedi ki:

    Bu Hamza dürgen denen adam koltuk sevdalısı ne iş bilir nede işten anlar bunu buraya kadar nasıl olduda getirdiler halen anlaşılır gibi değil, Hulisi karın yancısı yalaması olan karektetsiz bir adam yüzsüz utanmaz arlanmaz şahsiyetsiz kişiliksiz bir insan adı bile anılması utanç verici.

    1. Hüseyin Dikbez dedi ki:

      Hamza Dürgen istifa etmelidir. Camiamıza ters düşen açıklamalar ve davranışlar açıklanamaz. Bunlar biz başatdık demek istiyorlar da kaç yıldır bizi boşa oyalıyorlar. Camiamızdan Hamza Dürgen e güven bitmiştir. İstifa etsin. Bu işe koşturacak çok insan var.

  6. Ali Naci ŞEN dedi ki:

    Tüm engellemelere rağmen başta tazminatlar olmak üzre tüm haklarımızı almak için mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz.

  7. Hayri Yörük dedi ki:

    Haklarımız konusunda bizi duyduğunuz, gördüğünüz ve yazılarnızda yer verdiğiniz için teşekkür ederim. Zira bize kör ve sağır olan basın, yayın kuruluşları oldu. Ülkemizin üç büyük kentinde binlerce kişi bir araya gelip feryat ederken üç maymunu oynadılar. Meslek ilke ve etiğine nasıl sığdırabildiler çok merak ediyorum. Hepsini kınıyorum. Mücadelemiz devam edecek ve önünde sonunda haklı talepleriniz yanıt bulacaktır. Bize destek olan kişi kurum ve kuruluşlara, emek veren değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

    1. H ibrahim dedi ki:

      Teşekkürler Özge hanım hislerimize ve düşüncelerimize tercüman oldunuz kaleminize ve yüreginize sağlık
      Mağdur durumda bulunan Astsubayların hak arama mücadelesine destek verdiğiniz için sağolun varolun

  8. OrhanMağdala dedi ki:

    İlginiz ve doğruları dile getirdiğimiz için teşekkürler.İyiki varsınız

  9. Tşimşek dedi ki:

    Temad başkanı doğru söylemiş. Ben de bir emekli astsubayım. Örgütsüz hak aranmaz, aranırsa da muhatap bulunmaz. Bilmediğiniz işkere karışmışsınız hanımegendi.

  10. Sezer ASLAN dedi ki:

    Teşekkürler Bende TSK ya yıllarını vermiş ve emekli olmuş bir ferdi olarak Temad başkanını bu yaptığı antidemokrasi hareketinden dolayı kınıyorum.Kalmış ki hepimiz gerek İzmir de yapılan gerekse İstanbul da meydanlarda yapılan hak hukuk aradığımız mitinge katılarak seslerimizi duyurmaya çalıştık.Bu bizim en doğal hakkımız değilmi.Gayet sistemli ve organize edilmiş olarak ve de sivil topluma herhangi bir olumsuz hareketlerde bulunmadan yapılan bu mitinglerde bir nebze olsun sesimizi duyurmaya çalıştık. Sonuç olarak yazık çok yazık diyorum Hamza başkanın ve ekibinin kıymetli arkadaşlarım ve abilerim için yaptıkları bu hareketlerini tavip etmediğimi belirtmek istiyorum.

    1. Engin Yenisu dedi ki:

      İnsan onuruyla oynanmaz.Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Emeklileri dilenci konumuna düşürenler utansın. Bu memleketin gerçek sahibi bizleriz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ün dediği gibi asil olan bizleriz.

  11. Nesli Gelen dedi ki:

    Sorunlarımıza parmak bastığınız için çok teşekkürler Özge hanımefendi.

  12. Hüseyin Uysal dedi ki:

    Özge Hanım bizim için öyle doğru bir yazı yazmışsınız ki Temad’ın başında bulunan kişi Temad’ın aleyhine çalışan hiçbir işe yaramayan bir adam. Biz bu mücadeleyi kendi kendimize organize ettik inanın böyle bir adam nasıl Temad başkan oldu hepimiz şaşkınız ama merak etmesin seçimde onun defterini göreceğiz Bir daha Temad ile ilişkisi kalmayacak.

  13. İsmail Güler dedi ki:

    Sorunlarımıza değindiğiniz için teşekkürler.

  14. ŞÜKRÜ GÜZEN dedi ki:

    Malulen Emekli Deniz Astsubayı’yım. 14700 TL maaş alıyorum. Yorumlar sizin.

  15. Erhan karasakal dedi ki:

    Özge hanım siz dışarıdan birisi olarak bu konuyu tam olarak anlayıp bu yazıyı yazdıysanız sizi tebrik ediyorum. Bu yazıyı başta Hamza DÜRGEN Olmak üzere tüm astsubayların sizi alkışlaması gerekir. Hamza DÜRGEN de yapamadıklarından yada yaptıklarından utanıp o koltuğu bırakması gerekir.

  16. Güray küçükboz dedi ki:

    Biz asb lar Temad a bağlılığımızı Temada üye olarak gösterdik fakat Temad, asb hak arama mücadelesine önderlik etmediği gibi engellemelerde bulunup çay pasta organizasyonları yaparak kendini çalışıyormuş gibi gösterip bundan memnun olan kendine yakın bir ahalisi mevcut. Hamza dürgenin eşi tbmm de çalışmaktadır ve Temad başkanının hükümet ile bağlantılı fren mekanizması işte buradan gelmektedir. Dürgenin Temad başkanlığından indirilmesi ve eşi vasıtasıyla hükümet ile koordineli çalışması engellenmelidir.

  17. Halil Güçlü dedi ki:

    Haklı davamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. kaleminize sağlık

  18. Bülent sarıbay dedi ki:

    Temad başkanı genelkurmay başkanı MSB no ve cumhurbaşkanı ile boy boy görüşme fotoğrafları çektirdi ama netice sıfır.önemli olan netice almaktır

BİR YORUM YAZ