Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana’da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Görüştü

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24’üncü Devlet Başkanları Zirvesi için gittiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Çin arasındaki ikili ilişkiler, Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve küresel ile bölgesel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Çin ile ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için atılan adımların artarak devam etmesinin hedeflendiğini ve bunun iki ülkeye de kazandıracağını ifade etti.

Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının bölgesel ve küresel düzeyde yayılma tehlikesinin son derece önemli olduğunu belirtti. Bu durumun uluslararası toplum tarafından etkin tedbirler alınmasını gerektirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, dünya barışı ve istikrarının sağlanması için işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi için atılacak adımları da masaya yatırdı. Görüşmenin, Türkiye ve Çin arasındaki işbirliğini daha ileriye taşımak için önemli bir adım olduğu değerlendirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ