ÇİĞLİ BELEDİYESİ’NİN KADIN İŞÇİLERİ DİRENİYOR

Özge DEMİR

Yerel seçimler bitti. Belediye başkanları seçilmeden önce seçmen olarak gördükleri için kapılarını aşındırdıkları işçileri; seçimden sonra işten attılar.

Türkiye’nin birçok yerinde belediye şirket işçileri seçimden hemen sonra çeşitli bahaneler ile işten atıldı.

Sunulan bahanelere baktığımızda en popüler bahaneler :

1-)Tasarruf Tedbirleri
2-)Yaşanan ekonomik sorunlar

İşveren tarafından haklı sebep bildirilmeden iş akdinin feshini içeren Kod-4 ile sorgusuz sualsiz işçiyi işten çıkarmak çok kolay.

Iğdır’dan İzmir’e Türkiye’nin birçok belediyesinde işçiler işlerini geri almak için eylemdeler. Çoğu kod-4 mağduru. Eylemler genelde çalıştıkları belediyelerin önünde sürüyor.

Birçok belediye işçisinin eylemde olduğu şu günlerde,kendi belediyelerinin önünde eylem yapmanın olumlu bir sonuç doğuracağına olan inançları kalmadığı için Çiğli Belediyesi İşçileri sürdürdüğü direnişi CHP Genel Merkezi önünde devam ettiriyor.

Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler toplamda 147 kişi. 147 işçinin ise 104’ü kadın.Hamileler, doğum izninde olanlar, kronik hastalıkları olanlar ve çocuklarını bırakıp genel merkezin önünde bekleyişte olanlar var. Hatta çocuğuyla birlikte CHP Genel Merkezi’nin önünde eyleme devam edip çocuğuyla kaldırımda yatan işçi aileler var.

Bir işçi çocuğu,babasının hakkı için kaldırımda yatıyorsa kimse yatağında rahat yatmasın!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile mecliste bir görüşme gerçekleştirmişler. Özel, ilçe belediyelerle görüşüp dönüş yapacağını ifade etmiş ama o gün bugündür kimseden dönüş alamamışlar.

ÇİBEL Temizlik Hizmetleri ve Çiğli Gıda İnşaat Turizm şirketlerinde çalışan DİSK Genel-İş ve TOLEYİS sendikasında örgütlü 104’ü kadın olan 147 işçinin başlattıkları direnişte, işçiler maalesef sendikalardan da destek alamıyorlar. Sendikaların misafirhanesinde kalamıyorlar.Her ay işçilerden aidat alan sendikalar, bu işçilere gelin şu otelde kalın. Masraflarını sendika karşılasın. Gündüz bekleyin bari gece de rahat bir yatakta yatın demiyor.

Yapılan işçi kıyımı için gösterilen nedenler; tasarruf tedbirleri ve ekonomik sorunlar. Siyasilere sormak gerekir.

Bu problemlerin sorumlusu işçi mi ?

Sorunların çözümü işçi kıyımıyla mı olacak ?

Sendika yöneticilerine sormak gerekir.

Eylemdeki işçileri geceleri yatıracak bir yatak bulmak zor mu? Sendika olarak bir yatak,bir yemek ,bir su vermek zor mu ?
Ekmeği için mücadele eden bütün işçilere özellikle günlerdir kaldırımda yatan Çiğli Belediye İşçisi kadınlara selam olsun. Kalbim sizlerle.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
Herkes Kendi Derdine Yansın - 21 Temmuz 2024 00:46
Mustafa Batuhan Güleç Nerede ? - 13 Mayıs 2024 08:59
Öğretmenine sahip çık! - 29 Nisan 2024 00:50
Ne Yapmak Gerekir ? - 11 Nisan 2024 02:06
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ