Başkan Sevim’den UEFA’ya sert tepki!

 

Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Ahmet Sevim, A Milli Futbol Takımımızın UEFA tarafından turnuvadan elenmesine neden olan “Bozkurt” işareti konusuna ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Sevim:”Bozkurt işaretinden rahatsız olanlar vatan hainidir. Bu işaret milletimizin tarihinin bir sembolüdür ve asla bir partiye indirgenemez, tekelleştirilemez” dedi.

Sevim, Bozkurt işaretinin Türk milletinin tarihsel ve kültürel kimliğinin önemli bir parçası olduğuna dikkat çekerek: “Bu sembol, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bir ifadesidir. UEFA’nın bu sembole yönelik olumsuz tavrı kabul edilemez. A Milli Takımımızın yanında durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sevim, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: “Bozkurt işaretinin bir spor müsabakası sırasında yapılmasının, herhangi bir siyasi anlam yüklenmeksizin, milli birliğimizin ve beraberliğimizin bir göstergesi olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. UEFA’nın bu konudaki kararı, milletimizin değerlerine saygısızlıktır ve bu durumu şiddetle kınıyoruz.Bu tür olaylar bizi bir araya getiren, millet olma bilincimizi güçlendiren durumlardır. Milli takımımıza yapılan haksızlığı kabul etmiyor ve mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz. Türk milleti, tarihinden gelen bu güçlü sembolü her zaman onurla taşımaya devam edecektir”dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ