GTP Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu: “Eğitim Hakkı Tüm Gençlerimizin Hakkıdır; Öğrenci Affı Acilen Çıkarılmalı!”

GTP Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu: “Eğitim Hakkı Tüm Gençlerimizin Hakkıdır; Öğrenci Affı Acilen Çıkarılmalı!”

Genç Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu, üniversite eğitiminden çeşitli sebeplerle ilişiği kesilen öğrencilere bir şans daha verilmesi gerektiğini vurgulayarak, öğrenci affı düzenlemesinin acilen çıkarılmasını talep etti. Alemdaroğlu, öğrenci affının eğitimine ara vermek zorunda kalan veya başarısızlık nedeniyle üniversiteyle ilişkisi kesilen binlerce öğrenciyi kapsaması gerektiğini belirtti.

“EĞİTİM HER GENCİN TEMEL HAKKIDIR”

Başkan Ali Alemdaroğlu, eğitim hakkının her gencin temel hakkı olduğuna dikkat çekerek, “Çeşitli sebeplerden dolayı üniversitelerle ilişiği kesilen tüm öğrencilerimize bir şans daha verilmeli. Eğitimine ara veren veya başarısız olan öğrencilerimizin mağduriyetini gidermek için yeni bir öğrenci affı düzenlemesi acilen hayata geçirilmelidir” dedi.

“ÖĞRENCİ AFFI YENİDEN ÜNİVERSİTEYE DÖNÜŞ UMUDU OLACAK”

Alemdaroğlu, pandemi ve deprem gibi olağanüstü durumlar nedeniyle eğitimine devam edemeyen lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilerin de bu af düzenlemesinden yararlanması gerektiğini vurguladı. “Bu af düzenlemesi, eğitimine ara vermek zorunda kalan binlerce öğrenciye yeniden üniversiteye dönüş imkanı sağlayacaktır. Öğrencilerin eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için bu düzenleme elzemdir” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZE YENİ BİR UMUT VERİLMELİ”

GTP Genel Başkanı, öğrenci affının gençlere yeni bir umut vereceğini belirterek, “Genç Türkiye Partisi olarak, üniversitelerden ayrılan veya başarısız olarak eğitim hayatını sonlandırmak zorunda kalan öğrencilerimiz için yeni bir umut olmak istiyoruz. Eğitim hayatının aksamaması ve gençlerimizin mağduriyet yaşamaması için bu af düzenlemesi acilen çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİ VE DEPREM MAĞDURLARI İÇİN DE DÜZENLEME GEREKLİ”

Alemdaroğlu, pandemi ve deprem gibi felaketler nedeniyle eğitimine devam edemeyen öğrencilerin de unutulmaması gerektiğini belirtti. “Bu olağanüstü durumlar nedeniyle eğitimlerine ara vermek zorunda kalan öğrencilerimizin mağduriyetini gidermek ve onlara kaldıkları yerden devam etme fırsatı vermek için bu af düzenlemesi şarttır. Lisansüstü, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler için de bu düzenleme yapılmalı” dedi.

“BİNLERCE ÖĞRENCİYE YENİDEN EĞİTİM FIRSATI”

Yeni öğrenci affı düzenlemesinin binlerce öğrenciye yeniden eğitim fırsatı sunacağını belirten GTP Genel Başkanı, “Bu düzenleme, eğitimine ara veren veya başarısız olarak üniversiteden ayrılan tüm öğrencilerimiz için bir fırsat olacaktır. Öğrenci affı, gençlerimizin eğitim hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmeleri için bir an önce çıkarılmalıdır” diyerek çağrısını yineledi.

Ali Alemdaroğlu’nun bu açıklamaları, Genç Türkiye Partisi’nin gençlere verdiği önemi ve eğitim hakkına duyduğu hassasiyeti bir kez daha ortaya koydu. Eğitim hakkının herkes için eşit ve erişilebilir olması gerektiğini savunan GTP, bu konuda çalışmalarını sürdürmeye kararlı görünüyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ