DP Sözcüsü Altıntaş: Cumhurbaşkanı Gazze’de etkisiz kalmıştır

DP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, Gazze’de yaşanan gelişmelere ilişkin olarak uluslararası basında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etkisiz kaldığı yönündeki değerlendirmeleri sorarak, Türkiye’nin Gazze’deki krizin çözümüne yönelik sunduğu somut öneriler ve çözüm planlarının açıklanmasını talep etti.

(DP Basın Merkezi – 9 Temmuz 2024) Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Türkiye’nin Gazze’de etkisiz kaldığı yönündeki değerlendirmeleri hatırlatarak, “Gazze krizinde etkin bir arabulucu rolü üstlenmesi için hangi diplomatik çabalar yürütülmektedir?” ifadelerini kullandı.

Altıntaş’ın Bakan Fidan’a yönelttiği sorular şöyle:

– Türkiye’nin Gazze krizi sürecinde dışlandığı yönündeki eleştirilere ilişkin Bakanlığınızın değerlendirmesi nedir?

– Türkiye’nin Gazze’deki krizin çözümüne yönelik sunduğu somut öneriler ve çözüm planları nelerdir? Bu öneriler uluslararası toplum tarafından nasıl karşılanmaktadır?

– Gazze’deki insani kriz konusunda Türkiye’nin uluslararası platformlarda yürüttüğü çalışmalar ve girişimler nelerdir? Bu çalışmaların sonuçları hakkında bilgi verebilir misiniz?

– Türkiye’nin, Gazze krizinde etkin bir arabulucu rolü üstlenmesi için hangi diplomatik çabalar yürütülmektedir? Bu çabaların sonuçları ve etkileri nelerdir?

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ