“Derepazarı Belediyesi İşçilerini Ücretsiz İzne Gönderdi: Finansal Zorluklarla Başa Çıkmaya Çalışıyor”

“Derepazarı Belediyesi İşçilerini Ücretsiz İzne Gönderdi: Finansal Zorluklarla Başa Çıkmaya Çalışıyor”

Derepazarı Belediyesi, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda yeni bir Belediye Başkanı tarafından yönetilmeye başlandı. Ancak, yapılan incelemeler sonucunda belediyenin gelir ve gider durumu ciddi bir sorun teşkil ediyordu. Önceki dönem Belediye Başkanı’nın İller Bankası A.Ş.’ye borçlanma, kredi çekme, piyasada borcu bulunma ve araçların bakımı gibi nedenlerle belediyeyi zor bir duruma soktuğu belirlendi.

Belediyenin gelirlerine bakıldığında, İller Bankası A.Ş. ve yerel gelirlerin sadece personel giderlerinin bile %30’unu karşılamadığı görüldü. Bu durum, yeni Belediye Başkanı ve meclis üyeleri tarafından ciddi bir finansal sıkıntı olarak değerlendirildi. İstişareler sonucunda alınan kararla, belediyenin işletme gereksinimlerini karşılamak adına 37 çalışanın bir kısmı 6 ay süreyle ücretsiz izne ayrılma kararı alındı.

Buna göre, Derepazarı Belediyesi Personel Limited Şirketi adı altında çalışan 37 işçiden bir kısmı 01.06.2024-30.11.2024 tarihleri arasında ücretsiz izne ayrıldı. Bu süre sonunda ise işçilerin tekrar işbaşı yapmaları planlanıyor. Bu adımın, belediyenin finansal darboğazını aşmak ve işletme sürekliliğini sağlamak adına atılan bir önlem olduğu belirtildi.
Kaynak: sgkrehber

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ