Çınarcık Barajı Skandalı Patladı! Necati Şahin: “Bursa’nın Suyunu Sanayiye Peşkeş Çektiler!”

Çınarcık Barajı Skandalı Patladı! Necati Şahin: “Bursa’nın Suyunu Sanayiye Peşkeş Çektiler!”

Bursa’nın geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, İMO’nun düzenlediği “Çınarcık Barajı ve Bursa’nın Su Kaynaklarının Yönetimi” başlıklı basın toplantısında kamuoyunu sarsan açıklamalarda bulundu. Gerçekleri “Garip fakat gerçek!” diyerek duyuran Şahin, Bursa halkının bir damla suyuna dokunulmamış Çınarcık Barajı’nın, sanayiye tahsis edildiğini gözler önüne serdi.

“Vicdanı Olan Tek Kurum: Meslek Odaları”

Basın toplantısında, Bursa’nın su kaynaklarının kontrolsüzce ve halktan gizli şekilde nasıl yönetildiği belgelerle ortaya kondu. Necati Şahin’in ifadesiyle, “Eğer kamu kurumu niteliğindeki meslek odaları olmasa, Bursalılar bu organize peşkeşi asla öğrenemeyecekti.”

TOSAB ve TEKNOSAB’A SU KIYAĞI!

Toplantının en çarpıcı bölümü ise, TOSAB (Tekstil OSB) ve TEKNOSAB (İleri Teknoloji OSB) sanayi bölgelerine verilen ayrıcalıklı su tahsisi oldu. Bu bölgeler, Devlet Su İşleri (DSİ) ile yaptıkları özel protokollerle, Bursa’nın ekolojik dengeyi koruyan Çınarcık Barajı’nın “can suyuna” el koymuş durumda.

ULUABAT GÖLÜ TEHLİKE ALTINDA

Çınarcık Barajı’ndan gelen can suyunun Uluabat Gölü’nün ekolojik dengesini koruduğuna dikkat çeken Şahin, bu suyun sanayiye aktarılmasının gölün kurumasına ve bölgedeki biyolojik çeşitliliğin çökmesine yol açabileceğini vurguladı. “Bu suya halk değil, sanayi ulaştı. Üstelik Bursa halkı bu barajdan henüz bir bardak su bile içmedi!” dedi.

İSALE HATTI DÖŞENDİ, KOLLEKTÖRLER KURULDU

Necati Şahin’in verdiği bilgilere göre, Çınarcık Barajı’ndan alınan kuyruk suyuna iki adet kollektör kurulmuş ve isale hatları döşenerek TEKNOSAB ve TOSAB’a su iletimi çoktan başlamış durumda. Üstelik bu işlemler, kamuoyundan habersiz, kapalı kapılar ardında gerçekleştirildi.

ŞEFFAFLIK VE HESAP SORULMASI TALEBİ

İMO ve Necati Şahin, bu protokollerin açıklanmasını, Bursa halkının hakkı olan suyun sanayiye neden tahsis edildiğinin kamuoyuna izah edilmesini ve su politikalarında şeffaflık çağrısında bulundu.

Bu açıklamalar, hem Bursa’nın ekolojik geleceği hem de kamu kaynaklarının kullanımında vicdan ve denetim mekanizması eksikliği açısından ciddi bir krizi işaret ediyor.

“Bursa halkının suyunu sanayiye peşkeş çekemezsiniz” diyen Necati Şahin, bu işin peşini bırakmayacaklarını da net şekilde vurguladı.

İşte o paylaşım…

GARİP fakat GERÇEK..!!!!
Meslek Odamız İMO’nun (İnşaat Mühendisleri Odası) perşembe günü yaptığı “Çınarcık Barajı ve Bursa’nın Su Kaynaklarının Yönetimi” konulu
Basın toplantısına katıldım..
Bir kere daha iyiki Bursa’nın vicdanı olan kamu kurumu niteliğinde Meslek Odaları varmış dedik..
Yoksa Özellikle Bursa’daki 23 OSB ‘nin
Özel ayrıcalıklı TEKNOSAB VE TOSAB’ın (Tekstil Organize Sanayi Bölgesi)özel özel Pozitif ayrıcalıklarını öğrenmemiş olacaktık..
Bu 2 Sanayi Bölgemizin “İleri teknoloji sanayi kisvesi altında”Klasik Bursa sanayi bölgelerinin
büyük büyük parselli tevsii alanı olmaktan başka özellikleri yoktur..
Bu iki sanayi bölgemiz pozitif ayrıcalıkları ile
Asla dokunmamaları gereken Çınarcık Barajınının Uluabat gölüne ekolojik dengesinin bozulmamasını sağlayan can suyuna Dsi genel müdürlüğü ile yaptıkları protokol ile el koymuşlar.
Bursa’mız daha 1 bardak suyunu içemediği ÇINARCIK BARAJIMIZIN kuyruk suyuna 2 ad kollektör kurmuşlar ve isale hattı döşemiş ve bu suyu TEKNOSAB VE TOSAB’a ulaştırmışlar bile..
Merak ettiğim konu bu hattı kamuya ait yollardanmı götürmüşler, hangi ayrıcalıkla diye düşünüyorum..
Bursa Osb Nilüfer deresininin suyunu arıtarak kullandığı,
Dosab’ın kendi atık sularını arıtarak tekrar kullandığı,
Deri OSB su ihtiyacını Gölet yaparak sağladığı
Bursa’da;
Bursa’nın verimli 1.sınıf tarım topraklarına ,Ramsar alanınını tehlikeye sokan ve Bursa’nın kent yönetimlerinin haberi olmadan Bursa Kent Anayası Olan 1/100.000 çevre düzeni planına aykırı olarak kondurdurdukları sanayi bölgeleri yetmezmiş gibi şimdilerde;
Çınarcık Barajındaki Bursa’nın içme sıyuna,
Uluabat gölününün can suyuna göz dikmişler..
Soğuksu’da Teknosab’nın siyam ikizi sözde ileri teknoloji üreteceklerini iddia ederek
Bursa kent dinamiklerinden kaçırarak emri vaki
Planlar ile yargı süreci devam eden “Soğuksu
Projesi “lokasyon olarakta Bursa’nın doğu tarafındaki şimdilik tarım sulama suyu kaynağı olarak kullanılan ve ilerki yıllarda kapasitesi arttırılarak doğu yakası içme su ihtiyacını karşılayacak Gölbaşı Göleti’nede el koyacaklarını düşünmek İçin kahin olmaya gerek yoktur.
Bursa’mızın taşına,toprağına,ormanına,suyuna,denizine,
Kurduna ,Kuşuna sahip çıkalım..
Ve diyoruz ki; BURSA HEPİMİZİN..
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ