Başkan Saltuk Deniz’den Çay Üreticilerinin Yaşadığı Sıkıntılar Hakkında Sert Açıklama

Çay Üreticilerimizin Yaşadığı Sıkıntının Nedeni AKP İktidarıdır, Saraydır!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, çay üreticilerinin yaşadığı sıkıntılarla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Başkan Deniz, çay üreticilerinin mağduriyetinin temel sebebinin AKP iktidarı ve Saray olduğunu vurguladı.

“Çayda Taban Fiyat Uygulaması Olmadığı İçin Üreticiler Mağdur Ediliyor”

Başkan Deniz, “Bugün çay üreticilerimizin mağdur edilmesine neden olan ve özel sektörün insafına bırakan durum, çayda taban fiyat uygulamasını kanunlaştıracak olan Çay Kanunu’nun çıkarılmamış olmasıdır. Değerli çay üreticilerimiz, bugün yaşadığınız özel sektörün düşük fiyattan çay alması, kota ve kontenjan sorunu, düşük fiyat uygulaması ve diğer sorunlarınızın temel nedeni AKP iktidarı ve Saray’dır.” dedi.

“Çözümü Bu Kadar Basit Olan Bir Durum”

“Eğer çayda taban fiyat uygulaması olsaydı, özel sektör devletin açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapamayacak ve çay üreticisi mağdur olmayacaktı. Hem Çaykur hem özel sektör aynı fiyattan çay alacağı için çayda kota ve kontenjan sorunu da olmayacaktı ve çay üreticisi mağdur olmayacaktı. Çözümü bu kadar basit olan bir durum.” ifadelerini kullanan Deniz, bu konuda iki dönem milletvekilleri tarafından Çay Kanunu çıkarılması için teklif verildiğini ancak iki dönemde de AKP ve Cumhur İttifakı bileşenleri tarafından reddedildiğini belirtti.

“Afişlerimiz Toplatıldı”

Deniz, “Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı olarak vekillerin red oyu vermesini protesto etmek için Rize’nin her yerine astığımız afişlerimiz toplatıldı. Buradan yeniden bir çağrı yapıyoruz. Çay tarımının yapıldığı bölgenin AKP milletvekilleri, kanun teklifi partimiz tarafından verildi diye reddediyorsanız gelin çay üreticisini ve Çaykur’u koruyacak Çay Kanunu teklifini sizler verin bizim vekillerimiz destek versinler. Çıkarın kanunu, vatandaşın sıkıntısı bitsin.” dedi.

“Cumhurbaşkanının da Sorumluluğu Var”

Deniz, açıklamasında, “Çay üreticilerimiz bilin ki çektiğiniz sıkıntının temel nedeni AKP iktidarı ve Saraydır. Bu konuda irade kullanmayarak çay üreticilerimizin mağdur edilmesini engellemeyen Sayın Cumhurbaşkanının da çay üreticilerimizin sıkıntı yaşamasında payı bulunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

“Birlikte Çay Kanununu Çıkaralım”

Başkan Deniz, son olarak şu çağrıda bulundu: “Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, gelin çay üreticisini ve Çaykur’u koruyacak Çay Kanununu hep birlikte çıkaralım, çay üreticisinin mağdur edilmesinin önüne geçelim.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ