Başkan İrfan Uzun’dan hukuksuz lisansların iptali için önerge!

Adalet Birlik Partisi (AB PARTİ) Türkiye İttifakı adına İrfan Uzun, hukuka uygun olmayan lisansların iptali için gerekli adımların atılmasını talep eden bir önerge sundu. Uzun, yetkililerin bu durum için acil çözüm yolları bulması gerektiğini belirten Uzun:” Bu sürecin şeffaf bir şekilde yönetilmesini istiyoruz”dedi.

Başkan Uzun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Başkan, değerli Basın Mensupları, Türkiye, hukuk devleti ilkesine dayalı bir ülkedir ve kabile devleti değildir. Bu ilkenin temelinde, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gerçeği yatar. Anayasa, egemenliğin kullanılmasını belirleyen esasları ortaya koymuştur ve bu esaslar doğrultusunda yetkili organlar tarafından uygulanır.Egemenlik, hiçbir şekilde bireylere, gruplara veya sınıflara devredilemez. Anayasadan kaynaklanmayan bir yetkiyi kimse veya hiçbir organ kullanamaz. Burada kullanılan yetki, Anayasa’nın çizdiği sınırlar içinde ve milletin iradesine dayalı olarak kullanılmamıştır.

“AB PARTİ OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Buradan sizlerin aracılığı ile Saygıdeğer Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu temsilcilerine sesleniyorum. Değerli Basın Mensupları ve Kıymetli katılımcılar, Bugün burada, lisanslı telekomünikasyon şirketlerinin hukuksuz olarak lisanslarının iptali konusunda önemli bir adım atmak amacıyla toplandık. Adalet Birlik Partisi (AB PARTİ) olarak, bu konuda ciddi endişelerimiz var ve bu meseleyi gündeme taşımak için elimizden geleni yapmaya kararlıyız. Lisanslı telekomünikasyon firmalarının faaliyetleri, ülkemizin iletişim altyapısının temel taşlarından biridir. Ancak, bazı firmaların lisanslarının hukuka aykırı şekilde iptal kararı verildiği yönünde ciddi iddialar bulunmaktadır. Bu durum, sektörde adil rekabeti zedeliyor ve tüketicilerin haklarını tehlikeye atıyor. Bu konu, Bakanlık ve BTK tarafından hukuka aykırı olarak Firmaların lisanslarının iptali ve bu işlemin uygulanması sonucunda doğabilecek telafisi güç zararlardır.

“BU KONUDA BAKANLIĞIN ŞEFFAF ÇALIŞACAĞINA İNANİYORUZ”

Anayasa ile korunan çalışma hayatı ve iletişim hakkı, temel hak ve özgürlüklerimiz arasında yer almaktadır. Bu hakların korunması, toplumun refahı ve adil bir işleyiş için kritik öneme sahiptir. Ancak, bazı durumlarda lisanslı telekomünikasyon firmalarının hukuksuz şekilde iptal edilen lisansları, çalışma hayatını ve iletişimi olumsuz etkileyebilir. Bu noktada, Adalet Birlik Partisi (AB PARTİ) ve Türkiye İttifakı olarak, hukuka aykırı olarak iptal edilen lisansların Şirketlere iadesi için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz. Bu nedenle, İrfan Uzun olarak, Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı’na bir dilekçe sunuyorum. Bu dilekçe, hukuka uygun olmayan alınan kararlarla iptal edilen lisansların geri iade edilmesi adımlarının atılmasını talep ediyor. Ayrıca, bu sürecin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesini istiyoruz.Değerli katılımcılar, bu konuda hep birlikte çalışmalıyız. Firmaların ve tüketicilerin haklarını korumak için elimizden geleni yapmalıyız. İşte bu nedenle, bu dilekçeyi sizlerin önüne getiriyoruz ve desteklerinizi bekliyoruz. Bakanlığın konu üzerinde şeffaf bir çalışma yapacağına inanıyoruz. Bundan dolayı konuyu ittilanıza sunuyoruz. Adalet Birlik Partisi (AB PARTİ) ve Türkiye İttifakı olarak takibimizde olacağından şüpheniz olmasın. Saygılarımla. ” İfadelerine yer verdi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ