AFAD’tan Diyarbakır ve Mardin’e Yardım: Yangın Felaketi Sonrası 5 Milyon TL Acil Ödenek

20 Haziran 2024 tarihinde Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ve köyleri ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi ve köylerinde etkili olan yangınlar sonucu 15 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, tarım alanları ve hayvanlar ciddi şekilde zarar görmüştür.

Yangın felaketinin ardından, Diyarbakır ve Mardin’deki zirai alan yangınları sonrasında bölge, “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilmiştir. Devletimizin tüm imkanları hızla seferber edilmiştir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarının ve yangından etkilenen ailelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla:
– Diyarbakır iline 3 milyon TL,
– Mardin iline 2 milyon TL,
olmak üzere toplam 5 milyon TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir.

Ayrıca tarım ve hayvancılık zararlarının giderilmesi amacıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı ve AFAD tarafından bölgeye 50 milyon TL olmak üzere toplam 55 milyon TL ödenek aktarılmıştır.

Devletimiz tüm imkanları ile milletimizin yanında olmaya; yangınlarda zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını el birliğiyle sarmaya devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyor; yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Bu açıklama, AFAD’ın resmi Twitter hesabından yapılmıştır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ