ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın: “AK Parti’nin Peşkeş Çektiği 5 Çete, Kılıçdaroğlu’ndan Sonra 10’lu Çete Oldu!”

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, AK Parti hükümetinin 10 büyük şirketin devlete olan özelleştirme borçlarını ABD Doları cinsinden TL’ye çevirip, 6 taksite bölmesi sonucunda devasa bir zarara yol açtığını tespit ettiklerini açıkladı. Yalçın, bu yanlış politikaların Türkiye’ye 1 milyar 257 milyon dolar zarar verdiğini belirtti.

ZARARIN BOYUTU: 1 MİLYAR 257 MİLYON DOLAR

Yalçın, özelleştirme borçlarının TL’ye çevrilmesi ve taksitlendirilmesi ile Türkiye’nin ciddi bir mali kayba uğradığını ifade ederek, “10 şirketin 2017 yılında devlete kalan ana para özelleştirme borcu toplamı 2 milyar 560 milyon 390 bin 401 dolardı. Eğer bu borçlar dolar olarak ödenmeye devam edilseydi, devlete ödenecek tutar 3 milyar 123 milyon 55 bin 386 dolar olacaktı. Ancak TL’ye çevrilmesi sonucunda devlete ödenen tutarın dolar karşılığı yalnızca 1 milyar 865 milyon 412 bin 960 dolar oldu. Aradaki fark 1 milyar 257 milyon 642 bin 425 dolardır,” dedi.

5 ÇETE 10’LU ÇETE OLDU

Bedri Yalçın, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta meydanlarda 5 çeteye dikkat çektiğini, ancak Kılıçdaroğlu’nun gidişinden sonra bu çetelerin iki katına çıktığını belirtti. Yalçın, “Kılıçdaroğlu, her fırsatta bu 5 çeteyi halkın gözleri önüne serdi, ancak Kılıçdaroğlu’ndan sonra ne televizyonlarda ne de meydanlarda bu çeteleri eleştiren bir ses duyulmadı. Ana muhalefet partisi, görevini yapmıyor. Kılıçdaroğlu’ndan sonra 5 çete 10’lu çete oldu,” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’YE SERT ELEŞTİRİLER

Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti, bu 10 büyük şirketin devlete olan dolar cinsinden özelleştirme borçlarını TL’ye çevirip, 6 taksite böldü. Sonuç? 1 milyar 257 milyon dolar zarar! Kılıçdaroğlu’nun yıllarca uyardığı bu çeteler, şimdi iki katına çıktı ve ülkemizin kaynaklarını israf etmeye devam ediyor.”

KILIÇDAROĞLU’NU ÖVDÜ, AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ

Yalçın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun çetelerle mücadelesini överek, “Kılıçdaroğlu, bu ülkenin çıkarlarını savunmak için çetelerle mücadele etti. Ancak AK Parti, bu çetelere kıyak geçmeye devam ediyor. Türkiye’nin geleceğini karartacak bu tür politikalar kabul edilemez,” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ