MHP milletvekilinin ismi suç örgütleriyle anılmak zorunda mı?

Kahramanmaraş’ta 2022 yılında Şahinler suç örgütüne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından operasyon yapıldı. Kahramanmaraş’ta çok sayıda kişi gözaltına alındı ve tutuklandı.

Bu suç örgütünün lideri Mesut Şahinkanat isimli kişi idi. Ve haber ulusal basına da düştü…
Google üzerinden “Silindir Operasyonu Kahramanmaraş” denildiğinde çok sayıda haber karşımıza çıkmaktadır.

Söz konusu suç örgütü lideri Mesut Şahinkanat 1.5 yıl cezaevinde yattıktan sonra önce ev hapsine alındı ve akabinde de şu an serbest. Mahkeme süreci devam ediyor.

BİR MHP’Lİ KADIN MİLLETVEKİLİ SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ OLARAK İDDİANAMELERDE YER ALAN KİŞİ İLE NE YAPAR?
MHP milletvekili Zühal Karakoç’u makamında ziyaret sonrası sosyal medyasında “ablamız, yol arkadaşımız” diye paylaşımlar yapabilen ve buna izin veren bir milletvekili acaba bu paylaşıma “ne karşılığında” izin verebiliyor diye sormak gerekmez mi?
Cezaevinde iken MHP Milletvekili Zuhal Karakoç Dora ziyaret ediyor aynı şahsı yani iddianameye göre aynı suç örgütü liderini.

“MHP Onikişubat ilçe Başkanı Emrah Satıcı” da devamlı ziyaret ediyor cezaevinde bu kişiyi. İlgili şahsın hakkında hazırlanan iddianameden sadece bir kesit aşağıda yer almaktadır ve bizzat burada yazılı olan cümlelerdir bizim haberimizde kullandığımız ifadeler.

 


Kasden Silahla Yaralama, Tasarlayarak Öldürmeye Azmettirme, Silahla Yaralama, Silahla ve Birden Fazla Kişi İle Birlikte Cebir Tehdit Veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma.
Bu ibareler Cumhuriyet Savcısının İddianamede kullandığı ibarelerdir. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zühal Karakoç Dora ve MHP Onikişubat İlçe Başkanı Ömer Emrah Satıcı ve MHP Dulkadiroğlu İlçe İlçe Başkanı Muhammed Paçacı ve İlçe Başkan Vekili Ali Rıza Gedemenli sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımları, iddianamedeki bu ibareleri görmediği için mi yoksa bu suç örgütü lideri bizim arkadaşımızdır demek istedikleri için mi çok yakın arkadaş görüntüsü vermektedirler ve bu paylaşımları yapmaktadırlar?

MHP GENEL MERKEZİ Mİ KORUYOR BU KİŞİLERİ?
Yoksa kamu gücüne ve devlete kafa tuttuklarını mı göstermek istemektedirler bu paylaşımlarla? MHP Genel Merkezinde bu milletvekilini, ve adı geçen ilçe başkanlarını koruyan ve/veya koruma sözü veren, siz her türlü davranışı yapabilirsiniz diyen birileri mi var?
MHP Onikişubat İlçe Başkanı Emrah Satıcı da her şekilde bu suç örgütü liderinin emir eri gibi hareket ediyor görüntüsü vermekte sosyal medya paylaşımlarına bakılınca. Zaten twitter hesaplarında her şey ortada.
Ayrıca Mesut Şahinkanat adlı suç örgütünün Twitter’da MHP Genel Merkezinde resim verdiği bazı kişilerin bu konudan haberleri olmadığını düşünüyoruz. MHP Genel Merkezine Emrah Satıcı ve MHP Milletvekili Zuhal Karakoç Dora vasıtasıyla giren ve verdiği resimlerle yargılanma sürecine zımnen ve sarih bir şekilde etki etmek amaçları arasında olabilir mi? Bu yapılan paylaşımlar ve çekilerek sosyal medyada kullanılan resimler bu kişinin çok sayıda ayrı suçlardan yargılanıyor ama her seferinde serbest kalıyor olmasında etken mi?
Ve MHP milletvekilinin ve diğer iki ilçe başkanlarının bu serbest kalmalarda bir etkisi var mı? MHP adının bu şekilde anılıyor olması Genel Başkan Devlet Bahçeliyi’de Teşkilat Başkanı Semih Yalçın’ı da içinde bulunulan şu süreçte kesinlikle rahatsız edecektir kanısındayız. Ama yine zannediyoruz ki oturdukları yerden oturmakta ve konulardan haberdar olamamaktadırlar ki bu olaylara neşter atabilsinler.

MİLLETVEKİLİ İLE SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ OLDUĞU İDDİANAMEDE YAZILI KİŞİ ARASINDA EKONOMİK İLLİYET BAĞI MI VAR?
MHP Milletvekilini ekonomik anlamda finanse ettiği Kahramanmaraş’ta konuşulanlar arasında ve MHP’li vekilinin Kahramanmaraş’a geldiğinde kendisine araba tahsisi gibi imkanları da sağladığı da diğer bazı söylentiler. Ve hatta bazı ziyaretlerde devamlı yanında bulunuyor olması da sosyal medya hesaplarından aleni olarak paylaşılmaktadır.
MHP’li vekil Zühal Karakoç Dora ise bu şahsın birtakım ticari ve diğer konularına yardımcı olduğu yine şehirde dillendirilmekte olanlardan bazıları.
Kahramanmaraş kamuoyu bu konuların hepsine vâkıf ve şehirde rastgele herhangi birine sorulsa ve azıcık araştırma yapılsa daha fazla bilgi elde edilebilir.
Mesut Şahinkanat uzun zamandır Kahramanmaraş’ta Expo’da Onikişubat Belediyesi bölgesinde “Blueland” diye bir yer çalıştırıyor burayı da kendisine dönemin belediye başkanı Hanefi Mahçiçek vermişti. Ve o dönemde belediyeden çok sayıda iş aldıkları da sabit.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ