Başkanı Yusuf Orhan Atan: “EYT’lilerin Hakkı Gasp Edilemez!”

CHP Artvin İl Başkanı Yusuf Orhan Atan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusundaki tartışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Atan, EYT ile ilgili sorun yarattığını iddia edenlerin, ülkedeki kayıt dışı çalışanların ve sigorta primi ödemeyenlerin varlığını gizlemeye çalıştığını belirtti. Atan, “EYT’liler prim ödedi, çalıştı ve işe başladıktan sonra yapılan düzenlemeyle hukuksuzca hakları ellerinden alındı. Şimdi ise hak ettiklerini geri aldılar” dedi.

Atan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çarpıtma ve hedef saptırmalara EYT’yi karıştırmayın. Yönetemedikleri için sürekli gündemi değiştirerek süreci uzatmaya çalışıyorlar. Kademeli geçiş isteyenlerin asıl amacı, emeklilikte adalet arayanların haklarını vermemek için yol aramaktır. EYT, yasal bir hak olarak uzun yıllar sonra geri verilmiştir. EYT’lilerin maaşlarını kimse karşılamıyor, çünkü onlar bu haklarını fazla fazla prim ödeyerek peşin olarak verdiler.”

Atan, hükümetin ekonomi yönetimini eleştirerek, “EYT’yi günah keçisi ilan ederek, kötü yönetilen ekonominin suçunu vatandaşa atamazsınız!” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ