Suudi Veliaht Prensi Tarafından Satın Alınan ‘Salvator Mundi’ Tablosu İsviçre’de Saklanıyor

Suudi Veliaht Prensi Tarafından Satın Alınan ‘Salvator Mundi’ Tablosu İsviçre’de Saklanıyor

Sanat dünyasının en pahalı eserlerinden biri olan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından 2017 yılında 406 milyon euroya satın alınan “Salvator Mundi” tablosunun İsviçre’de bir depoda saklandığı ortaya çıktı. Leonardo da Vinci’ye atfedilen bu eser, satın alındıktan sonra kayıplara karışmış ve nerede olduğu hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılmıştı.

Gizliliğini koruyan kaynaklar, tablonun İsviçre’de özel bir depoda tutulduğunu doğruladı. Bu gelişme, tabloyu görmek isteyen sanatseverler ve uzmanlar arasında büyük merak uyandırdı. “Salvator Mundi”, Hz. İsa’yı betimleyen ve Leonardo da Vinci’nin elinden çıktığına inanılan son eser olarak biliniyor.

Tablonun nerede sergileneceği veya tekrar gün yüzüne çıkarılıp çıkarılmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Suudi Arabistan hükümeti ise tabloya dair resmi bir açıklama yapmadı.

Eserin, Veliaht Prens’in önemli bir sanat koleksiyonunun parçası olduğu ve gelecekte Neom gibi projelerde sergilenmek üzere korunduğu iddiaları gündeme geldi. “Salvator Mundi”nin bu denli büyük bir servet karşılığında satın alınması, sanat dünyasında hala tartışılmaya devam ediyor.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ