Başkan Umut Kök: “Eğitim Hakkı Gençlerimizin Geleceğidir; Öğrenci Affı Derhal Çıkarılmalıdır!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kalecik Gençlik Kolları Başkanı Umut Kök, üniversite eğitiminden çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen öğrencilere bir şans daha verilmesi gerektiğini belirterek, öğrenci affı düzenlemesinin acilen hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Kök, öğrenci affının eğitim hakkının korunması ve gençlerin geleceklerinin teminat altına alınması için zorunlu olduğunu vurguladı.

“EĞİTİM HAKKI HER GENCİN TEMEL HAKKIDIR”

Umut Kök, eğitim hakkının gençlerin geleceği için vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade ederek, “Çeşitli sebeplerden dolayı üniversite eğitimine ara vermek zorunda kalan veya başarısızlık nedeniyle üniversiteyle ilişiği kesilen tüm öğrencilerimize bir şans daha tanınmalıdır. Eğitimine devam edemeyen gençlerimizin mağduriyetlerini gidermek adına yeni bir öğrenci affı düzenlemesi yapılmalıdır” dedi.

“GENÇLERE YENİ BİR UMUT KAPISI AÇILMALI”

Kök, gençlerin geleceğini inşa etmek için eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmeleri gerektiğini belirterek, “Bu af düzenlemesi, gençlerimize yeniden üniversiteye dönüş imkanı sunacak ve onların eğitim hayatlarını sürdürmelerine olanak tanıyacaktır. Gençlerimize yeni bir umut kapısı açılmalıdır” diye konuştu.

“OLAĞANÜSTÜ DURUMLARDA MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ”

Pandemi ve deprem gibi olağanüstü durumlar nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen öğrencilerin de bu af düzenlemesinden yararlanması gerektiğini ifade eden Kök, “Bu tür felaketler nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kalan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin mağduriyetleri de giderilmelidir. Eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için bu af düzenlemesi kaçınılmazdır” dedi.

“BİNLERCE GENÇ İÇİN YENİ BİR FIRSAT”

CHP Kalecik Gençlik Kolları Başkanı, öğrenci affının binlerce genç için yeniden eğitim fırsatı sunacağını belirterek, “Bu af düzenlemesi, üniversiteden ayrılmak zorunda kalan tüm gençlerimiz için bir fırsat olacaktır. Eğitim hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmeleri için öğrenci affı derhal çıkarılmalıdır” dedi.

Umut Kök, CHP olarak gençlerin eğitim haklarının korunması ve geleceğin inşası için her zaman yanlarında olduklarını belirterek, öğrenci affının acilen çıkarılması gerektiğini vurguladı. Eğitim hakkının korunması, gençlerin geleceği ve ülkemizin kalkınması için atılması gereken adımların ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Kök, tüm yetkilileri bu konuda sorumluluk almaya çağırdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ