CHP’li Ateş, depremin yarattığı tahribatın artmasına yönelik uygulamaları eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Kahramanmaraş’ta mücbir sebep halinin 1 yıl daha uzatılması gerektiğine vurgu yaparak, “Esnaf için sigorta ve vergi borçlarının taksitlendirilmesi hatta 2023 yılına ait ve depremde iş yeri yıkılan insanların bu borçlarının silinmesi elzemdir. Esnafın eğer rezerve alanı içerisinde binaları sağlamsa bu binaların yıkımı mümkün olduğu kadar ertelenmelidir” çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, düzenlediği basın toplantısında depremin yıktığı kentte yaşanan sorunları, acil çözülmesi gereken konuları gündeme getirdi.
Kahramanmaraş’ta mücbir sebep halinin 1 yıl daha uzatılması zorunluluğuna dikkat çeken Başkan Ünal Ateş, “6 Şubat 2023 felaket depremlerinden sonra şehrimizdeki olumsuzlar halen devam ediyor. özellikle esnaf ve iş dünyasıyla ilgili hale çözülmeyi bekleyen bir çok problem var. İşte bu yüzden bir kez daha sayın yetkilere seslenmek hasıl olmuştur” dedi.

TALEPLERE KULAKLARINIZI TIKAMAYIN
Esnafın sorunlarını bir kez daha anlatan Başkan Ateş, şunları söyledi: “6 Şubat depremlerinden sonra şehrin büyük bir bölümü çok büyük bir şantiye haline dönüştü. Alt yapı ile ilgili büyük problemler var. Esnaflar 21 metrekarelik kontenyırlarda ayakta kalmaya, yaşam mücadelesi veriyor. Şehrin içerisinde kalan bazı sağlam binalar rezerv alan kapsamına alınıp yıkılmak isteniliyor. İşte bütün bunların neticesinde gezdiğimiz dolaştığımız derdini dinlediğimiz esnaftan gelen bazı talepler var. Sayın yetkililerin bu talepleri mutlaka değerlendirmesi gerekiyor. Bu taleplere kulaklarını tıkamamalıdır.”

MÜCBİR SEBEP HALİ 1 YIL DAHA UZATILMALI
İl Başkanı Ünal Ateş, esnafın sorunlarına ilişkin şu çözüm önerilerini sundu: “Acil bir biçimde, mutlak suretle Kahramanmaraş’ta mücbir sebep halinin 1 yıl daha uzatılması gerekmektedir. İş yapamayan evine ekmek götüremeyen esnaf için sigorta ve vergi borçlarının taksitlendirilmesi hatta 2023 yılına ait ve depremde iş yeri yıkılan insanların bu borçlarının silinmesi elzemdir. Memlekette hale daha hizmet verebilecek doğru düzgün bir vergi dairesi bulunmamaktadır. Acil bir şekilde bu şehre defterdarlık binası yapılması gerekmektedir. Ve şehrimizde zor şartlar altında ticaret yapmaya çalışan esnafın eğer rezerve alanı içerisinde binaları sağlamsa bu binaların yıkımı mümkün olduğu kadar ertelenmelidir.”

ESNAFIN HALİNİ GÖRÜN
Esnafın “bir an önce burayı boşaltın” diye tahliyeye zorlanmaması gerektiğini vurgulayan CHP’li Ateş, “Ben sayın yetkililerden rica ediyorum. Lütfen sizde bir çıkıp esnafın halini görün, onları bir dinleyin ve onların haklı taleplerini mutlak suretle karşılayın. Bu vesile ile bir kez daha tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyor, Kahramanmaraş’ımızın bir an önce ayağa kalkması için elimizden geleni yapmaya ve bu şehir için 24 saat çalışmaya tekrar söz veriyoruz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ