BYD, Türkiye’ye Dev Yatırım Yapıyor: Elektrikli Araç Üretimi ve AR-GE Merkezi Kurulacak

Bugün Türkiye otomotiv endüstrisi için önemli bir dönüm noktası yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticilerinden BYD’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Wang Chuanfu ile Türkiye’de yapılacak büyük yatırımı içeren anlaşma imzalandı.

BYD, Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırımla yıllık 150,000 araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile mobilite teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezi kurmayı planlıyor. 2026 yılında üretime başlaması beklenen tesis, 5,000 kişiye kadar doğrudan istihdam sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımın Türkiye’nin küresel yatırımlar için cazibe merkezi haline geldiğini gösterdiğini vurguladı. Türkiye, Avrupa’nın en büyük üçüncü otomobil üreticisi konumunda ve yıllık 35 milyar doların üzerinde ihracat yaparak sektörde lider konumda bulunuyor. Ülke, yeni nesil ve çevre dostu elektrikli araçlara geçişin öncelikli hedefi olarak belirlediği dönüşüm sürecinde büyük bir adım atmış olacak.

BYD’nin Türkiye’de yapacağı bu yatırım kararı, Türkiye’nin güçlü ihracat potansiyeli, yatırımcı dostu politikaları ve sunduğu teşviklerin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Ülke, Avrupa pazarına Gümrük Birliği ve serbest ticaret anlaşmaları gibi avantajlarla kolay erişim sağlayan bir ticaret köprüsü konumunda.

Türkiye’ye olan güvenin ve yapılan yatırımların kazan-kazan stratejisi ile devam edeceği belirtiliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ