Ümit Özdağ’dan Kayseri Olaylarına Dair Sert Açıklama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kayseri’deki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefeti suçlayan ifadelerine sert tepki gösterdi. Özdağ, olayların sorumlusunun yanlış Suriye politikası olduğunu belirtti.

“Muhalefeti Suçlamak Kolaycılık”

Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri’de yaşanan olaylardan muhalefetin kullandığı dili sorumlu tutmasını eleştirdi. Özdağ, “13 milyonu aşan sığınmacı ve kaçağın ülkeye girmesine izin vereceksiniz, onlara ayrıcalıklı muamele edeceksiniz, ekonomik kriz derinleşirken tepkinin artacağını bilmene rağmen önlem almayacaksınız ve şımarttığınız Suriyeliler, Türk polisine tacizciyi vermek istemeyip direnince çileden çıkan mahalle halkının ve Kayserililerin tepkisinin nedeni Zafer Partisi’nin kullandığı dil olacak” dedi.

“Zafer Partisi Tahriklere Karşı En Önemli Güç”
Zafer Partisi’nin ilk günden bu yana Kayseri’de yaşanan tahrikler karşısında en önemli engelleyici güç olduğunu vurgulayan Özdağ, “Ortamı itina ile hazırlarsanız, elbet istismar edecek FETÖ ve benzeri iç ve dış mihraklar olacaktır” ifadelerini kullandı

Ümit Özdağ, Suriye rejimi ile ilişkileri iyileştirmek için yeni sınır kapısı açılması üzerine Türk tırları ve tesislerine yapılan saldırılara dikkat çekti. Özdağ, “Üç gündür, Suriye rejimi ile ilişkileri iyileştirmek için açılan yeni sınır kapısı üzerine Türk tırları ve tesislerine, yıllardır beslediğiniz gruplar saldırıyor. El Bab’daki saldırılar bununla ilgiliydi. Suriye’de Esat ile görüşme sürecini başlatabileceğiniz açıklaması ve Gaziantep’ten kaçak Suriyelilerin geri yollanması bu saldırıları tetikledi” dedi.

“Yanlış Suriye Politikanızın Sonucu”

Özdağ, olayların sorumlusunun yanlış Suriye politikası olduğunu belirterek, “Bu durum, bu grupların Türkiye’nin Suriye politikasını nasıl rehin aldıklarını gösteriyor. Olayların sorumlusu yanlış Suriye politikanızdır. Başka yerde aramayın” şeklinde konuştu.

Ümit Özdağ’ın açıklamaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın suçlamalarına karşı sert bir yanıt olarak değerlendirildi. Zafer Partisi Genel Başkanı, muhalefeti suçlamak yerine yanlış politikaların düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin Suriye politikası ve sığınmacı sorunu, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ