Hatay’dan Acı ve Hasret Dolu Babalar Günü Mesajı

HATAY – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, yaptığı basın açıklamasıyla, 16 Haziran 2024 Pazar günü kutlanacak olan Babalar Günü’nün bu yılki burukluğunu dile getirdi. Kahramanmaraş merkezli deprem faciasında hayatını kaybedenler nedeniyle bu yıl Babalar Günü’nü kutlamayacaklarını ifade etti.

DEPREMİN ACISI VE KAYIPLARIN BURUKLUĞU

Başkan Erdinç Keskin, mesajında, “Öyle bir yer var ki… Babalar Günü’nde, çocukların gözlerinde hüzün ve gözyaşı olacak. Adı ‘DEPREM’. Türkiye tarihindeki en büyük facialarından biriyle yüz yüze kaldı. Çocuklar babasız, babalar çocuksuz kaldı. Deprem yüzlerce ‘BABA’’nın mezarı oldu,” dedi. Keskin, bu acının yüreklerinde hala taze olduğunu ve bu nedenle Babalar Günü’nü kutlamayacaklarını belirtti.

DEPRESYON VE UMUTSUZLUK

Başkan Keskin, “Umutlar Hatay’ımızda Payas’ımızda halen yeşermedi ve acı yüreğimizde ateş düşen evlerde en çok duyulan çığlık oldu ‘BABA’. Yüreği sevgi, elleri ekmek bekleyen evlatlarımız, gözleri yaşlı, yürekleri yaralı, babasız kaldı. Çocukların gözyaşlarıyla ıslanan topraklarda umut daha yeşermedi. Hatay’da, Payas ilçemizde gözümüz halen yaşlı, yüreğimiz yaslı. Çocuklarımız yetim kalmışken, bu yıl ‘Babalar Günü’nü kutlamayacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz,” dedi. Depremde kaybettikleri babaların ve annelerin çocuklarının acıları içindeyken, tüm babasını kaybetmiş evlatlara ve evlatlarını kaybetmiş babalara sabır diledi.

DERSLER VE GELECEK İÇİN UMUT

Başkan Keskin, “Yürekten inanıyoruz ki; yaşanan kayıplardan ders çıkardıkça, gerekli önlemler alındıkça acılar son bulacak. Yüreği sevgi, elleri ekmek bekleyen yavrularımızın gözlerinde yaş değil, yüzlerinde hep tebessüm olacak. Hayatın anlamını ve tüm güzelliklerini öğreten babalar en değerli varlıklarımızdır. İşte bu depremde en değerli varlıklarını kaybettik. Kimimiz babamızı, kimimiz annelerimizi, kimimiz çocuğumuzu kaybettik. Bu yüzden, bu Babalar Günü’nü kutlamak biz Payas halkına düşmez,” dedi.

Başkan Keskin, tüm babaların ve babasını kaybetmiş evlatların acılarını paylaştığını ve herkesin bu zor dönemde bir arada olmasının önemini vurguladı. Yaşanan felaketlerden ders alarak gelecekte daha güvenli bir Türkiye için çalışacaklarını belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ